Leveransvillkor

Leveranser
Fraktfritt för order minst 500 kr. Om du beställer för minst 500 kr bjuder vi på fraktkostnaderna. Annars betalar du endast 49 kr i frakt.

Leveranstid 
Normal leveranstid inom Sverige är 2-7 dagar. Skulle det dröja längre hör vi av oss via mejl eller telefon. Om du inte får något paket eller meddelande är du välkommen att kontakta oss. Det kan hända att DHL eller PostNords avisering till dig kommer på avvägar, då kommer paketet i retur till oss och det kan bli extrakostnader för dig. Liggetiden är 7-10 dagar innan paketet returneras.

Leveransadress
Vid beställning genom hemsidan skickas alltid ditt paket till bokföringsadress. Detta gör vi enbart för att undvika bedrägerier. Om du har angivit felaktiga adressuppgifter och vi hunnit skicka ditt paket är det möjligt att ändra förfogande och DHL eller PostNords avgift för detta är 150 kr. Att ändra förfogande kan ta upp till 72 timmar.

Tillfälligt slut i lager (restnoterat) 
Om någon eller några av dina beställda varor tillfälligt är slut i lager, väntar vi in den eller de varorna om det inte tar mer än ca 5 dagar att få hem dem. Tar det längre än 5 dagar skickar vi övriga varor du beställt och de restnoterade varorna skickas så fort vi får hem dem, normalt inom 14 dagar. Undantag från denna regel kommer i nästa stycke. Är en vara helt slut (utgått ur sortimentet) eller om det tar extra lång tid att leverera meddelar vi dig och du kan då välja att låta beställningen ligga kvar, byta till annan vara eller annullera den aktuella posten och få eventuell kortbetalning i retur via Klarna.

Felaktiga adressuppgifter samt retur av ej uthämtat paket

Det är viktigt att du alltid kollar igenom din orderbekräftelse noga så att alla dina uppgifter stämmer. Om något är fel kontakta oss snarast, eftersom vi försöker få iväg ordrarna så snabbt som möjligt. Om du angett fel mobilnummer samt adress och inte kontaktar oss får du själv stå för extra kostnader som kan tillkomma. Om paketet inte hämtas ut hos ditt ombud, kommer det efter 7-10 dagar i retur till oss. Om du önskar att vi skickar ditt paket igen måste du betala nytt porto (49 SEK). Om paketet anlänt till fel utlämningsställe på grund av felaktiga angivna uppgifter. Kommer vi invänta returen innan vi skickar dina varor på nytt.

Skicka order utanför Sverige

OBS! Vi skickar endast inom Sverige.

Vi kan även skicka till Danmark och Finland, dock tillkommer en högre fraktkostnad.

Om du önskar beställa varor till ett annat land än Sverige. Vänligen kontakta oss per mail för att få prisuppgifter på det du önskar beställa.

Fraktsätt 
Skrymmande paket och ordar över 500 kr skickas med DHL Service Point (uthämtningsställe). Vi skickar med PostNord Varubrev 1:a klass 150 g-1 kg. OBSERVERA! Tanken med Varubrevet har alltid varit att det ska gå direkt hem till mottagarens postlåda. Men med de gamla måttreglerna är det inte ovanligt att Varubrevet inte får plats där. Då får mottagaren en avisering om att hämta sin försändelse hos ombud.

Paket som skickas med DHL, skickas varje dag runt 12.00 från vårt lager. Varubrev skickas måndagar och torsdagar. Leveranstiden varierar från 1-7 arbetsdagar. Om du inte får något brev eller avi från Posten/DHL om att du har ett brev/paket att hämta inom en vecka efter att paketet lämnat vårt lager, hör gärna av dig till oss så hjälper vi dig att kolla upp vart ditt paket tagit vägen. Det kan också hända att mejlet från oss att ditt paket är skickat inte kommer fram till dig. Därför måste du, om du inte hör något från oss inom 7 dagar efter din beställning, kontakta oss igen för att undersöka vad som har hänt.

Ring då 033-29 20 80 eller mejla info@ortapoteket.se